niedziela, 19 lutego 2017

WARSZTATY KULINARNE, CZYLI RACUCHY W WYKONANIU PRZEDSZKOLAKÓW

Przedszkolaki z grup III, IV i 0 "c" mają okazje w tym roku uczestniczyć w warsztatach kulinarnych promujących zdrowe odżywianie. Tym razem dzieci z pomocą pań wychowawczyń, wykonały pyszne racuchy, które miały być alternatywą dla batonów czy tez rogalików z długą datą przydatności. Do wykonania placków przedszkolaki oprócz tradycyjnych składników użyły: otrąb, płatków owsianych i świeżych jabłek. Pyszne danie zostało usmażone na znikomej ilości tłuszczu. Od dziś nasze dzieci już wiedzą, że takie placuszki poprawiają pracę jelit, zapobiegają zaparciom, wpływają na odpowiednie pH jelit (niszcząc tym samym bakterie chorobotwórcze), dodają energii na kilka godzin – cukier podnosi się powoli, są bardzo syte, smaczne i słodkie!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz